X

[Rom] Sony Xperia Arc LT15İ; Android 4.0.3 İce Cream Sandwich [Rom, İndir, Yükle]

Sony Ericsson Xperia LT15İ cihazı için eninde sonunda costum rom geldi hemde AOKP tarafından geldi Android 4.0.3 sürümü olan bu romda isteyen istediği yeri kendine göre özelleştirebilir. Cihazınızı başkalaştıracak bu sürüm gerçekten bu cihazda adeta dans edecek! AOKP hakkında kısaca bilgi verilmesi istenirse ; Android Open Kang Procejt (AOKP) Android’in katıksız saf hali olan AOKP hemen hemen cihazınızın her yerini kendinize göre özelleştirebileceğinizi ve cihazınızda şuan bulunan gereksiz uygulamarın hafızada yer tutan gereksiz uygulamarın olmamasını sağlar. Cihazınızda kasılma olmaz cihaz seri şekilde çalışır ve Nexus’un üzerinde görülen romdan farkı yoktur eksiği yoktur fazlası vardır. Android’in katıksız halini kullanmak istiyorsanız bu romu denemelisiniz.

Not: Cihazınızda daha önceden kurulu ya costum rom olmalı (ORjinal olmayan sürüm) yada cihazınızda root ve recovery işlemlerini yapmış olmanız gerekmektedir. Yapmamış olmanız halinde buradaki makalemizi okuyup o işlemleri yapabilirsiniz. Cihazda oluşacak sorunlardan biz sorumlu değiliz. Buradaki işlemleri siz istediğiniz için yapıyorsunuz .

Dikkat:

  • Bu rehberimiz sadece Sony Ericcson Xperia ARC LT15İ için geçerlidir. Başka cihazda denemeyin.
  • Okuduklarınızı anlayıncaya kadar okuyun dikkatinizi verip okuyun cihazı kiremit’e çevirmeyin. Anladıktan sonra uygulayın.
  • Rehber, Mesajlar, Medya arşivi gibi dosyalarınızı yedekleyin. Aksi halde giden gider.
  • Bu rehberde yazanlar öğrenim amaçlıdır. Kesin olarak sizde burada yazılanlar olacak gibi bir garanti yoktur.
  • Cihazınız bu işlemler sonunda garanti dışı kalacaktır. Cihaz garanti dışı kalmaması için Clockworkmod Recoveryden Backups And Restore seçeneğinden romun tamamen yedeğini alın.

Gereksinimler: Clockworkmod kurulu bir Xperia ARC LT15İ cihaz. (Clockworkmod kurulumu için buradaki makalemize göz atın.)

  • Rom dosyasını buradan indirin.
  • Tüm yedeklerinizi alın.
  • Dikkat edilmesi gereken en büyük şey cihazınızın şarjının %70’in üzerinde olması. Cihaz işlem görürken kapanırsa bozulabilir.

Adım Adım Rom kurulumu:

  1. Yukarı linktek rom’u indirip hafızaya atın.
  2. Cihazınzı kapatın.
  3. Cep telefonunuzu açın. Mavi led ışık yandığı zaman cihazın geri tuşuna durmadan ard arda basın ve bırakın basın ve bırakın taa ki CWM Recovery menüsü gelene kadar.
  4. Eski rom’un yedeğini alın. (Backups and Restore > Backups seçeneğinden.)
  5. Eski romdan kalan dosyaları silin (Wipe data factory reset ve Wipe cache factory reset, seçeneklerini kesinlikle yapın. Ardından Advanced sekmesinden Wipe dalvik cache seçeneğinide yapın.)
  6. Daha sonra yine CWM de Mounts And Storage sekmesine girin ve orada Format System diyip geri çıkın.
  7. Install ZIP From SD Card. seçeneğini tıklayın ve hafızaya attığınız rom dosyasını seçin yükleme işlemini başlatıp YES diyin.
  8. İşlemler bitince Reboot System Now diyin ve bekleyin 5 ile 15dk arasında bi sürede cihazınız açılacaktır. Güle güle android 4.0.3’ü kullanın.
Not: Eğer marketi uygulamalar arasında görmezseniz Recovery moduna girin ve rom kurar gibi buradaki dosyayı kurun. Artık market glecektir.

Bir önceki yazımız olan Android PC Suite (mobileGO) başlıklı makalemizde android oyun uygulama yükleme programı, android pc suite ve android pc suite indir hakkında bilgiler verilmektedir.

Bunlara da bakabilirsiniz

Cookie için

© Copyright 2019, All Rights Reserved