[Türkçe Rom] HTC One X CoreDroid 4.0.3 Türkçe Dil Mevcut [Rom İndir Yükle]

HTC One X için geliştiricilerden farklı romlar gelmeye devam ediyor. Coredroid adında başka bir geliştirici tarafından eklentilerle desteklenmiş farklı kernel ile güçlendirilmiş içinde yaklaşık 80 dili barındıran ice cream sandwich android 4.0.3 romunu kuralım. İçerisinde özellikle Türkçe’nin 4 farklı dilini barındırıyor. Bazı ısınma ve şarj süresini etkileme işlemlerini optimize edildiğini öğrendik. Yapacağınız işlemleri dikkatlice okuyun.

Not: Eğer root ve recovery işlemleri bootloader unlock işlemlerini yapmadıysanız buradaki makalemizi okuyup anlayın ve uygulayın daha sonra yine bu sayfaya dönerek gerekli dosyaları indirip kurulumu yapınız.

Hatırlatma

  • Bu Rom sadece HTC One X cihazı içindir denenmiştir başarılı sonuç alınmıştır.
  • İyicene okuyup anlayın özellikle root ve recovery işlemlerini ve bootloader unlock işlemini yapın. (İlgili makale için tıklayınız.)
  • Cihazınızda oluşabilecek sorunlardan biz sorumlu değiliz! Sorun olmasın cihazım bozulmasın diyorsanız iyi okuyup anlayın takıldığınız yerde yorum bırakın biz en kısa sürede döneriz.

Gereksinimler

  • Cihazınızda ClockworkMod yüklü olmalıdır eğer değilse yukarıda not içindeki linke tıklayarak sahip olabilirsiniz.
  • Gerekli rom dosyasını indirmek için tıklayınız. (Dikkat sadece CoreDroid_ONE_X_Quad-Core_V3.0_RV.zip adındaki dosyayı indirin.)
  • İlgili yabancı kaynaktan güncellemeri kontrol etmek için tıklayınız. (Şuanki sürüm 3.0)

1. Adım

  • CoreDroid_ONE_X_Quad-Core_V3.0_RV.zip adındaki dosyayı cihaz açıkken zipten çıkarmadan ana hafızaya atın. Daha sonra atamayabilirsiniz.
  • Flash_Boot.zip  dosyasını indirin ve klasöre çıkarın ve telefonunuzu HBOOT modda açın (Ses kısma + Power tuşu ile)
  • Fastboot mod’a gelip power tuşu ile aktif edin ilgili driverleri kurun. Kuruluysa tanıdığını aygıt yöneticiden kontrol edin.
  • Daha sonra klasöre çıkardığınız dosyalardan window için olan “flash-boot-windows.bat” dosyasını çalıştırınız.
  • İşlem CMD ekranında okay olarak geçmesi gerekmektedir. İşlem tamamlanmıştır.

2. Adım

  • İndirdiğiniz rom dosyasını hafızaya atmanız gerekmektedir. Aksi halde rom yükleme işlemini yapamazsınız.
  • Cihazı kapatın ve HBOOT modda açın ardından ses tuşları ile Recovery moduna gelin ve Clockworkmod açılacaktır.

Rom Yükleme İşlemi

  • Cihazı HBOOT modda açın (Ses Kısma + Power) daha sonra HBOOT menüsünde ses tuşları yardımı ile Recovery’i seçip Power tuşunla onaylayın. Şuan Clockwokmod’da olmanız gerekmektedir.
  • Yedekleme işlemini Backup and Restore > Backup’dan yapın. Daha sonra geri dönmek isterseniz Backup and Restore > Restore seçeneği ile gelebilirsiniz.
  • Verileri silmek için Wipe Data/Factory Reset ve Wipe Cache Factory Reset yapın. (İlk rom kurulumunda kesinlikle gereklidir.)
  • Install ZIP from SD Card > Choose ZIP from SD Card seçeneği ile güncel rom sürümünü hafıza kartından seçin.
  • Install ZIP from SD Card > Choose ZIP from SD Card seçeneği ile güncel gapps eklentisini hafıza kartından seçin ve kurun. (Gapps eklentisi Market ve google uygulamarı için yapılması şarttır.) Kurulum bittikten sonra
  • Çıkan işlemlere Yes diyerek onaylayın ve geri çıkıp Reboot System Now (Sistemi baştan başlatın)
  • Artık romunuz kuruludur. Hayırlı olsun…

Yeni bir sürüm çıktı dosyalarım silinmeden nasıl güncellerim?

Siteden yeni bir güncelleme çıktı güncelleme işlemini yapmak istiyorsunuz çünkü Nightly sürümünde her gece bir güncelleme gelmektedir. Sizde bu tadı yaşamak için aşağıdaki adımları takip ederek güncelleyebilirsiniz. Emin olun her gece bir güncelleme ile siz fark etmezsenizde bi yerler değişmiş küçük hatalar giderilmiş oluyor.

  • İndirmiş olduğunuz güncel dosyayı zipli şekilde sürümünü hafıza kartınıza kopyalayın.
  • Cihazınızı kapatın (Power tuşuna 10 15sn basılı tutunca kapanır.)
  • Cihazı HBOOT modda açın (Ses Kısma + Power) daha sonra HBOOT menüsünde ses tuşları yardımı ile Recovery’i seçip Power tuşunla onaylayın. Şu an ClockwokMod’da olmanız gerekmektedir.
  • Yedekleme işlemini Backup and Restore > Backup. yapın. Daha sonra geri dönmek isterseniz Backup and Restore > Restore seçeneği ile gelebilirsiniz.
  • Install ZIP from SD Card > Choose ZIP from SD Card seçeneği ile güncel rom sürümünü hafıza kartından seçin.
  • Çıkan işlemlere Yes diyerek onaylayın ve geri çıkıp Reboot System Now (Sistemi baştan başlatın) güncelleme işleminiz cihaz açılınca devam edecek ve optimizeden sonra açılacaktır. Hayırlı olsun :)

Not:  Sorun halinde yorum bırakın en kısa sürede size dönüş yapacağımızdan şüpheniz olmasın.

 

Cihaz’a bu romu kurduktan sonra ClockworkMod recovery mod açılmazsa ne yapabilirim?

HBOOT modda Fastboot’u seç ve USB ile bilgisayar’a bağla! Daha sonra Android-sdk kurulu olması gerekiyor yada nette fastboot.zip diye ara sadece bize fastboot lazım başlar > çalıştır > CMD yazın ve yönetici olarak çalıştırın açılan siyah ekranda fastboot klasörüne gidin. cd klasörün adı? ve oraya “fastboot erase cache” tırnak içindeki yazıyı yazın ve enter tuşu ile işlemi gerçekleştirin artık recovery menüsüne girecektir. Buradan HTC One X için gerekli rom ve diğer dosyalara gidebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Windows 10’a nasıl güncelleme yapılır?

Android’in yanı sıra Microsoft‘un işletim sistemi olan Windows 10 resmi olarak bu sabah indirime sunuldu, …

14 Yorumlar

  1. Merhaba yurt dışından samsung galaxy sykroket Sgh i727 getirttim android 4.0.4 yükledim nasıl tükçeleştirebilirim .
    tlk ler

    • Hocam o cihazın türkçeleştirmesi biraz sıkıntılı. Yani cihaz bozulabiliyor. O yüzden ben onu size anlatamam ama iletişim bölümünden mail atarsanız ilgilenirim.

  2. 1.adımı yaptım ama dosyayı tetefonun hafızasına atmadım ve tel açılmıyor htc beyaz ekranda kalıyor buradan nasıl kurtarabiliriz.

  3. Cesaretim yok 🙂 bu arada sayin yöneticim eski Htc Hd2 telefonum sizin sayenizde canlandi 🙂 4 aydan beri raftaydi bir ara rom atmayi denedim beceremedim öylece kaldirdim sonra One X aldim gecen gun bu forumla tanisdim aldi raftan eski telefonu deniyeyim dedim tarifleriniz sayesinde bomba gibi oldu artik gönul rahatligi ile kardesime hediye edebilirim tekrar tesekurler.

  4. Selam arkadaşlar, benim htc one x kafa yedi onunla beraber bende yicem galiba, soruna gelince hangi romu atarsam atayım youtube videolari ve kendim çektiğim videolari izlemek istediğim zaman telefon kendi kendine donup kapanıp açılıyor, orjinal romu yukleyemedigim için garantiye gonderemiyorumda, orjinal rom yukledigimde de HATA 140 BOOTLOADER hatasını alıyorum, lütfen biri bana yardımcı olsun, teşekkürler…

    • Onu bilmem ama sen orjinal rom u kur kurmadan önce bootloader i kilitle tekrar yoksa o hatayi alırsın. Saygılar.

  5. Bootloader i kilitle demekle relocked i kastediyorsaniz onu da denedim, yanlız youtubede bi videoda izlerken adam telefonu relocked yaparken orda onun hboot sürümü 0.43.000 benim hboot sürüm ise 0.90.000 bu hata 140 ondan kaynaklanıyor zannediyorum. Birde flaslamadan bahsediliyor, flaslama ben yükleme olarak biliyorum

  6. bana yardim edecek kimse yokmu 🙁

  7. rom telif hakları nedeni ile silinmiş, tekrar yüklermisiniz

  8. romu yükledim açılıyor ama hemen reset atıyor yardım lütfen

  9. sorunu çözdüm leedroidin boot ımg. yükleyince doğal olarak açılmadı:)
    bu arada site yöneticisi mehmet beye saygılar çok anlaşılır bir şekilde rom yükleme konusunu anlatmış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir